Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
448
A feladat: számítsd ki, hány százalékkal csökkentsük a négyzet oldalait ahhoz, hogy az így nyert kissebb négyzet területe az eredeti négyzet területének 64%-a legyen ( a szamolast is szeretnem tudni, mert nem nagyon ertem a feladatot)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonló síkidomok területének aránya a hasonlóság arányának négyzetével egyenlő.
Azaz kicsi/nagy=0,64=λ² amiből λ=0,8
0,8=80% így 100-80=20%-kal csökkenteni a négyzet oldalát.
Módosítva: 2 éve
0