Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
456

Egy épület tervrajza általában 1:100 –as arányban készül. Ha a téglalap alakú ház egyik oldala 10 cm, a másik oldala 8 cm, akkor mekkora az épület alapterülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
rajzon a=10 cm és b=8cm
valóságban a=10·100=1000 cm=10m és b=8·100=800 cm= 8m
Az épület alapterülete a valóságban a·b=10·8=80m²=800000cm²
0