Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
525
Fogyasztóra ez van ráírva: 230V, 200W.
A) Milyen erősségű áram folyik át rajta működés közben?
B) Mekkora az ellenállása?

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segít! ❤
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítményt többféleképpen is ki lehet fejezni: `P=UI=U^2/R=I^2R`. Ez alapján:

a) `I=P/U=200/230~~0.87A`

b) `R=U^2/P=230^2/200=264.5Omega`
0