Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kéne SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
380
1.mekkora az induktivitása annak a tekercsnek amiben 30 Volt feszültség indukálódik, ha 0,2 s alatt 100A-ről 0A-ra csökken a benne folyó áram erőssége?

2.Egy rádió Győrben a 100,1 MHz-es frekvencián fogható. Magunk építenénk egy rádió készüléket a műsor hallgatására, és rendelkezünk egy 0,1mH induktivitású tekerccsel. Mekkora kapacitású kondenzátort vásároljunk, hogy éppen befoghassuk a rádiót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, áramerősség, kondenzátor, frekvencia, kapacitás, Induktivitás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`L=V/((DeltaI)/(Deltat))=(30 \ V)/((100 \A)/("0,2" \ s))=color(red)("0,06" \ H)`



2.)
`C=1/((2*pi*f)^2*L)=1/((2*pi*"100,1"*10^6 \ Hz)*"0,1"*10^-3 \ H)=color(red)("2,53" * 10^-14 \ F)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1