Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
Egy háromszög oldalhosszai centiméterben kifejezve egész számok. Két oldal hossza 3cm és 7cm. Hány ilyen háromszög van? Mekkora lehet a háromszögek kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszög bármely 2 oldalának összege nagyobb mint a 3. oldal.

Tehát ha az ismert oldalak 3 és 7, akkor a harmadik ezek különbsége és összege között változhat.
Mivel a `7 - 3 = 4` és a `7 + 3 = 10` hossz esetén a 3 pont már kollineáris volna, csak az ezek közti egész számok jöhetnek számításba: 5, 6, 7, 8 és 9.

A kerületeket meg persze ezeknek megfelelően
    • `3 + 7 + 5 = 15`
    • `3 + 7 + 6 = 16`
    • `3 + 7 + 7 = 17`
    • `3 + 7 + 8 = 18`
    • `3 + 7 + 9 = 19`
lehetnek.
0