Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Kémia
353
Kalcium-karbonát és magnézium-karbonát keverékének 7 g-jából feleslegben adott sósav hatására 1,8 dm3 térfogatú 20 oC-os szén-dioxid-gáz fejlődött.

Hány tömeg% kalcium-karbonátot tartalmazott a keverék?

Tudjuk még, hogy

ezen a hőmérsékleten 1 mol gáz térfogata 24 dm3,
M Mg = 24 g/mol, MCa = 40 g/mol, MC= 12 g/mol, MO= 16 g/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0