Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Légyszíves tudnátok segíteni ebben a kérdésben? Előre is köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
299
Válassz ki a számegyenesen egy olyan számot, amely 120 egységnyire van az ellentettjének a háromszorosától! Keresd meg az összes ilyen tulajdonságú számot, majd szorozd össze azokat!
Mennyit kaptál eredményül?

Nincs ilyen szám.
–1600
–900
5400
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A szám az x, az ellentettjének a háromszorosa -3x. A köztük lévő távolság |4x|=120 amiből |x|=30 azaz x= 30 és -30
A kettő szorzata meg menni fog.
0