Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1091
25 golyó van egy zsákban, melyek tapintásra egyformák. Közülük 15 zöld és 10 kék. Véletlenszerűen kihúzunk a zsákból 6 golyót. Mennyi a valószínűsége, hogy a golyók között pontosan 3 zöld és pontosan 3 kék, ha:
a) visszatevés nélkül húzunk;
b) visszatevéssel húzunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"P"=(((15),(3))*((10),(3)))/(((25),(6)))approxcolor(red)("0,308")`


`"P"=((6),(3))*((15),(25))^3*((10),(25))^3=color(red)("0,276")`
1