Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
A teljes térfogatára ideális gázzal felfújt autógumiban a nyomás mekkora lesz 50°C-on, ha 18°C-on a túlnyomása 150kPa? A légköri nyomás 100kPa.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T_1=18 \ °C="291,15" \ K`

`T_2=50 \ °C="323,15" \ K`


`P_1/T_1=P_2/T_2=>P_2=(P_1*T_2)/(T_1)=(250 \ kPa*"323,15" \ K)/("291,15" \ K)="277,48" \ kPa`


`P_"túlnyomás"="277,48" \ kPa-100 \ kPa=color(red)("177,48" \ K)`
Módosítva: 2 éve
0