Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
Az ABCháromszögben
AC=10 cm
BC=8cm
AA' meröleges BC-re
AA' eleme (BC)
AA'=9 cm
Számitsd ki a BB' magasság hosszát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe (a*ma)/2. Mivel BC és AA' adott, ezért ebből számolható ki a terület: (8*9)/2=36 cm²
Most az a kérdés, hogy a 10-et mivel kell megszorozni, hogy 2-vel való osztás után 36-ot kapjunk? A válasz: 7,2-del, tehát a BB' magasság hossza 7,2 cm.
0