Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
357
Egy könnyen mozgó dugattyúval lezárt tartályban 20°C-os ideálist gáznak tekinthető 3dm^3 levegő van. Mekkora hőmérsékleten nő meg a térfogata 0,3dm^3-el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T_1=20 \ °C="293,15" \ K`

`V_1/T_1=V_2/T_2=>T_2=(T_1*V_2)/(V_1)=("3,3" \ dm^3*"293,15" \ K)/(3 \ dm^3)="322,47" \ K=color(red)("49,32" \ °C)`
Módosítva: 2 éve
0