Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
Egy orvosi fecskendő végét befogva 70%-ára csökkentjük a térfogatát a benne lévő ideális gáznak tekinthető levegőnek. Ekkor mekkora lesz a benne lévő levegő nyomása, ha a külső légnyomás 10^5 Pa?
levezetéssel! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`P_1*V_1=P_2*V_2`

`(P_1*V_1)/("0,7"*V_1)=P_2`

`(P_1*cancel(V_1))/("0,7"*cancel(V_1))=P_2`

`(10^5 \ Pa)/("0,7")=P_2`

`color(red)("142,857" \ kPa=P_2)`
1