Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Egy gáztartályban ideális gáz van 5°C-os hőmérsékleten a túlnyomása 200kPa. Mekkora lesz a tartályban a nyomás 40°C-on? A külső légnyomás 100kPa.
levezetéssel! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`P_1=200 \ kPa+100 \ kPa=300 \ kPa`

`T_1=5 \ °C="278,15" \ K`

`T_2=40 \ °C="313,15" \ K`


`P_1/T_1=P_2/T_2`

`(300 \ kPa)/("278,15" \ K)=P_2/("313,15" \ K)`

`(300 \ kPa)/("278,15" \ K)*"313,15" \ K=P_2`

`color(red)("337,75" \ kPa=P_2)`
Módosítva: 2 éve
0