Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
332
Egy szoba méretei 3m*5m*4m. Nincs lémentesen elzárva környezetétől, és a benne lévő levegőt ideális gáznak tekinthetjük. A kezdetben 10°C hőmérsékletű levegő, mekkora szobában férne el, amikor 35°C-ra melegszik?
levezetéssel! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`V_1=3 \ m*5 \ m*4 \ m=60 \ m^3`

`T_1=10 \ °C="283,15" \ K`

`T_2=35 \ °C="308,15" \ K`



`V_1/T_1=V_2/T_2`

`(60 \ m^2)/("283,15" \ K)=V_2/("308,15" \ K)`

`(60 \ m^2)/("283,15" \ K)*"308,15" \ K=V_2`

`color(red)("65,3" \ m^3=V_2)`
Módosítva: 2 éve
1