Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Írjuk fel a P pontra illeszkedő, m iránytangensű egyenes egyenletét, ha:
a) P(0;0) és m=0
b) P(0;0) és m=2
c) P(2;-3) és m=-1/3
d) P(-5;1) és m=4
e) P(-2;-1) és m=-2
f) P(1;-4) és m=-2/3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes egyik alapképletét kell csak használnunk mely: `y-y_1=m*(x-x_1)`
a.)
`y-0=0*(0-0)`

`color(red)(y=0)`


b.)
`y-0=2*(x-0)`

`color(red)(y=2x)`


c.)
`y-(-3)=-1/3*(x-2)`

`color(red)(y=-1/3x-7/3)`


d.)
`y-1=4*(x-(-5))`

`color(red)(y=4x+21)`


e.)
`y+1=-2*(x-(-2))`

`color(red)(y=-2x-5)`


f.)
`y-(-4)=-2/3*(x-1)`

`color(red)(y=-2/3x-10/3)`
0