Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Írjuk fel az egyenes tengelymetszetes alakját, ha az x tengelyt az a abszcisszájú, az y tengelyt pedig b ordinátájú pontban metszi:
a) a=2 és b=3
b) a=-6 és b=4
c) a=-1 és b-3
d) a=3/2 és b=-5/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alapképletbe kell csak behelyettesítsd az értékeket.

A képlet: `x/a+y/b=1`

a.)
`color(red)(x/2+y/3=1)`


b.)
`color(red)(-x/6+y/4=1)`


c.)
`color(red)(-x-y/3=1)`


d.)
`color(red)(x/(2/3)-y/(5/2)=1)`
0