Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Két hasonló gúla térfogatának aránya 125:8. Mekkora a hasonlóság aránya?
Hogyan aránylanak egymáshoz a gúlák felszínei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
λ³=125:8
λ=5:2 a hasonlóság aránya mert köbgyököt vontam a 125:8-adból
A felszínek aránya λ²=25:4
2