Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anya

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Anya és fia együtt 60éves.Anya 22évvel idősebb mint a fia.Hány évesek külön-külön?

Köszi a választ☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`{(a + f = 60),
(a = f + 22):}`

`a + f = 60`
`(f + 22) + f = 60`
`2 * f + 22 = 60`
`2 * f = 60 - 22`
`f = 38 // 2 = color(red)19`

`a = f + 22 = 19 + 22 = color(red)41`

Ellenőrzés:
`a + f = 41 + 19 = 60`
0

Köszönöm☺️
0