Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
Egy kád csupán a meleg vizes csapból 20 perc alatt telik meg,csak a hideg vizes csapból pedig 25 perc alatt.Mennyi idő alatt telt meg a kád,ha a meleg vizes csap 4 perccel kevesebb ideig volt nyitva,mint a hideg vizes csap?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-4)/20+x/25=1`

`5*(x-4)+4x=100`

`5x-20+4x=100`

`9x=120`

`color(red)(x=40/3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0