Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SOS - REZGŐMOZGÁS

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Egy 2 kg tömeg ̋u rezg ̋o test éppen az egyensúlyi helyzett ̋ol 30 cm-re van és 2 m/s sebességgel távolodik t̋ole, amikor bekapcsolódunk a vizsgálatba. 30 cm távolságban a testre ható visszatérít ̋o er ̋o 30 N.
Mekkora a rezgés amplitúdója és frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
rezgőmozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`k=F/x=(30 \ N)/("0,3" \ m)=100 \ N/m`



`f=1/(2pi)*sqrt(k/m)=1/(2pi)*sqrt((100 \ N/m)/(2 \ kg))=color(red)("1,13" \ Hz)`



`A=v*sqrt(m/k)=2 \ m/s*sqrt((2 \ kg)/(100 \ N/m))="0,283" \ m=color(red)("28,3" \ cm)`
Módosítva: 2 éve
-1