Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SOS - REZGŐMOZGÁS

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
Egy 500 N/m rugóállandójú rugó elé helyezett 1, 98 kg tömeg ̋u kiskocsiba a rugóval ellentétes irányból az ábra szerint vízszintesen belelövünk egy 400 m/s sebesség ̋u 2 dkg tömeg ̋u golyót. A golyó a kis-
kocsiban marad.
Mekkora lesz a keletkez ̋o rezgés amplitúdója és frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
rezgőmozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1v_1+m_2v_2=(m_1+m_2)*v_"közös"`

`"0,02" \ kg*400 \ m/s+"1,98" \ kg*0=("0,02"+"1,98")*v_"közös"`

`8 \ (kg*m)/s=2 \ kg*v_"közös"`

`4 \ m/s=v_"közös"`



`f=1/(2pi)*sqrt(k/m)=1/(2pi)*sqrt((500 \ N/m)/(2 \ kg))approxcolor(red)("2,52" \ Hz)`



`A=v_"közös"*sqrt(m/k)=4 \ m/s*sqrt((2 \ kg)/(500 \ N/m))=color(red)(0,253 \ m)`
Módosítva: 2 éve
0