Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

El magyarázza valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Lineáris egyenletek. Nem értem. 5x+4y=-1
2x+3y=1
2x+3y=1
3x+2y=4

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsi összefolyt.. Az első sor szöveg utáni feladat a második sorhoz tartozik.
1

Talán egy egyenletrendszerre gondoltál?
2x+3y=1 /*3
3x+2y=4 /*2

6x+9y=3
6x+4y=8

A felső egyenletből kivonod az alsó egyenletet és kapod, hogy 5y=-5 amiből y=-1 és x=2

Az ellenőrzést csináld meg!

OFF: Legközelebb próbáld meg érthetően kiírni a kérdésedet, mert különben sok segítséget nem kapsz! A telefonodra töltsd le a PHOTOMATH alkalmazást és levezeti neked a megoldást!

0