Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány oldala van annak a sokszögnek....

Főoldal » Középiskola » Matematika
831
Hány oldala van annak a sokszögnek amelynek belsőszögeinek összege:720fok?
Hány átlója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az n oldalú sokszög belső szögeinek összege 180°*(n-2), ennek 720°-nak kell lennie:

180°*(n-2) = 720°, osztunk 180°-kal:
n-2 = 4, ennek megoldása n=6, tehát a sokszög 6 oldalú.

Az n oldalú sokszögnek n*(n-3)/2 átlója van, 6 oldal esetén 6*(6-3)/2=9 az átlók száma.
1