Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az Andrássy út egyik végétől kiindulva 2000 m hosszan egy kötelet szeretnénk kifeszíteni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
953
Az Andrássy út egyik végétől kiindulva 2000 m hosszan egy kötelet szeretnénk kifeszíteni. A kötél két végét rögzítjük is az egymástól pontosan 2 km távolságra lévő pontok között, de kiderül, hogy a kötél 2001 méter hosszú, ezért nem feszes. Milyen magasra tudnánk felemelni a kötelet, ha a közepénél felemelve kifeszítenénk? Átférne alatta a 4-6-os villamos?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz egy nagyon lapos háromszögben.

` \sqrt{1000.5^2 - 1000^2} = \sqrt{1001000.25 - 1000000} = \sqrt{1000.25} \approx \color{red}31.626729 m`

Nem jártam utána milyen magas egy villamos, de gyanítom, hogy a felsővezetéket tartó villanyoszlop is átférne a kötél alatt.
1