Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

124. feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x/"1,2"+x/"0,8"=2x+10`

`10x+15x=24x+120`

`x=120`


A könyveket `color(red)(120 \ Ft)`-ért adta el, és az első ára `120*"0,8"=color(red)(100 \ Ft)`, a másodiké `120/"0,8"=color(red)(150 \ Ft)` volt.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0