Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
553
Egy háromjegyü szám első és harmadik számjegyének az összege 8,a második számjegye 2.Ha felcseréljük az első és a harmadik számjegyet és az igy kapott számból kivonjuk az eredeti számot,594-et kapunk.Melyik az eredeti szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Ha esetleg a tanárod ragaszkodna hozzá, hogy kiszámítsd az eredményt, ne pedig kilottózd:

`{(s + e = 8),
((s * 100 + 20 + e) - (e * 100 + 20 + s) = 594):}`

`s + e = 8`
`s = 8 - e`

`(s * 100 + 20 + e) - (e * 100 + 20 + s) = 594`
`((8 - e) * 100 + 20 + e) - (e * 100 + 20 + (8 - e)) = 594`
`800 - e * 100 + 20 + e - e * 100 - 20 - 8 + e = 594`
`792 - e * 198 = 594`
`e * 198 = 792 - 594`
`e = 198 // 198 = color(red)1`

`s = 8 - e = 8 - 1 = color(red)7`
0