Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7. osztály házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
626
Sehogy nem sikerül a feladatot megoldani,már ha egyáltalán létezik megoldás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a közös nevező 12*5*7=420:

(105x)/420 - (84x+84)/420 + (210x+420)/420 - (140x+420)/420 + (60x+240)/420 = 3780/420, szorzunk 420-szal:

(105x) - (84x+84) + (210x+420) - (140x+420) + (60x+240) = 3780, zárójelbontás:

105x - 84x - 84 + 210x + 420 - 140x - 420 + 60x + 240 = 3780, összevonás:

151x +156 = 3780, kivonunk 156-ot:

151x = 3624, osztunk 151-gyel:

x = 24, az ellenőrzés rád marad.
0