Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Mekkorák a háromszög szögei ha a legnagyobb8° kal nagyobb a legkissebnél es 7° kal nagyobb a középsőnél
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy a háromszög szögeinek összege `180^o`
`{:("    • legnagyobb:", x, +),
("    • a legkisebb:", x - 8, ),
("    • a középső:", x - 7, ),
(, bar180, ):}`

`x + (x - 8) + (x - 7) = 180`
`3 * x - 15 = 180`
`3 * x = 180 + 15`
`x = 195 // 3 = color(red)65`

    • a legkisebb: `x - 8 = 65 - 8 = color(red)57`
    • a középső: `x - 7 = 65 - 7 = color(red)58`

Ellenőrzés:
`65 + 57 + 58 = 180`
0