Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
5. A Nagy család a B Bankben 800 000 Ft-ot helyezett el két kere, kamatos kamatra. Hány százalékos volt a kamatláb igy a második ley végén a Nagy család 907 200 Ft-ot vehetett fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`907.200=800.000*(1+r)^2`

`"1,134"=(1+r)^2`

`sqrt("1,134")=1+r`

`"1,0649"=1+r`

`"0,0649"=r`

Tehát a kamatláb `color(red)("6,49" \ %)`.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1