Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Kovács úr hét napon keresztül minden nap utazott a bérelt autóval. Megfigyelte, hogy anmásodik naptól kezdve minden nap 10%-kal rövidebb utat tett meg, mint az azt megelőző napon. Hány mérföldet tett meg az első napon, ha a hetedik napon 186 mérföldet tett meg? Hány mérföldet tett meg a hét nap alatt összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(a_7)/(q^n)=(186)/("0,9"^6)=color(red)(350 \ "mérföld")`


`S_7=a_1*(q^n-1)/(q-1)=350*("0,9"^7-1)/("0,9"-1)=color(red)("1825,96" \ "mérföld")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1