Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
2. Egy életbiztosító 10 éves megtakarítási lehetőséget kínál nekünk. Minden év elején befizetünk 10 ezer forintot egy gyűjtőszámlára. A biztosító ügynöke évi 4%-os kamattal kecsegtet minket. Tételezzük fel, hogy hiszünk neki, akkor mennyi lesz a számlánkon 10 év múlva?
5 pont 3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`PV=C*((1+r)^2-1)/r=10.000*((1+"0,04")^10-1)/("0,04")=color(red)(120.061 \ Ft)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0