Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
295
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Anti által megtett út: `25*v_a`

Zsombor által megtett út: `20*(v_a+90)`


A felírható egyenlet:
`25*v_a=20*(v_a+90)`

`25v_a=20v_a+1.800`

`5v_a=1.800`

`v_a=360 \ m/("min")`


Zsombor sebessége tehát: `v_a+90 \ m/("min")=360 \ m/("min")+90 \ m/("min")=color(red)(450 \ m/("min")`



A megtett út: `25*v_a=25 \ "min"*360 \ m/("min")=color(red)(9.000 \ m)`
0