Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
828
Milyen hosszú az A(-4; 2), B(3; -7) és C(1; -10) csúcsokkal adott háromszög AC oldalával párhuzamos középvonala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög `AC` oldalával párhuzamos középvona hossza egyenlő az `AC` szakasz hosszának felével.

Az én ábrámon `DE` pontokkal jelölt szakasz hosszát keressük.

`"DE"=sqrt((c_x-a_x)^2+(c_y-a_y)^2)/2=sqrt((1+4)^2+(-10-2)^2)/2=color(red)("6,5" \ cm)`

Az ábra csak illusztráció: https://www.geogebra.org/calculator/k72zq9kc


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0