Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem nagyon értem hogy kéne megoldani, valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
987
Az ABCD téglalap oldalai 7 cm és 3 cm hosszúak, az ehhez hasonló AlBlClDltéglalap területe pedig 42
cm2
. Add meg egy tizedesjegyre kerekítve, hogy hány cm az AlBlClDl téglalap rövidebb oldala! Írd le a
számítás lépéseit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`42=3x*7x`

`42=21x^2`

`2=x^2`

`sqrt2=x`


A legkisebb arányú oldal a legkisebb értelemszerűen így:`3x=color(red)(3sqrt2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1