Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
Egy derékszögű háromszög 17 cm-es befogójával szemközti szöget keressük, ha tudjuk, hogy átfogója 25 cm hosszú.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a és b a befogók c az átfogó
a²+b²=c²
25²-17²=b²
b²=18
És ha ezt megrajzoljuk ki jönnek a szögek nagysága
Módosítva: 2 éve
-1

`beta=sin^-1 \ b/c=sin^-1 \ 17/25=color(red)("42,84°")`
0