Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Egy derékszögű háromszögben ismert 18 cm-es befogó és mellette lévő 18°-os szög. Számítsd ki a másik befogót és az átfogó hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`b=a*tgalpha=18*tg18°=color(red)("5,85" \ cm)`

`c=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(18^2+"5,85"^2)=color(red)("18,93" \ cm)`
0