Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Egy derékszögű háromszög átfogója 20 cm és az egyik szöge 40°. Számítsa ki a befogók hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=c*sinalpha=20*sin40°=color(red)("12,86" \ cm)`


`b=sqrt(c^2-a^2)=sqrt(20^2-"12,86"^2)=color(red)("15,32" \ cm)`
0