Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Egy háromszög területe 715 m², egyik oldala 53,4 m hosszú, és egy másik oldalával szemközti szöge 38,79°. Határozzuk meg a háromszög többi oldalának hosszát és a háromszög szögeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T=(a*m_a)/2=(a*c*sinbeta)/2=>c=(2*T)/(a*sinbeta)=(2*715)/("53,4"*sin"38,79°")=color(red)("42,75" \ m)`


`b=sqrt(a^2+c^2-2*a*c*cosbeta)=sqrt("53,4"^2+"42,75"^2-2*"53,4"*"42,75"*cos"38,79°")=color(red)("33,47" \ cm)`


`alpha=cos^-1 \ (c^2-(b^2+a^2))/(-2*b*a)=cos^-1 \ ("42,75"^2-("33,47"^2+"53,4"^2))/(-2*"33,47"*"53,4")=color(red)("53,13°")`


`gamma=180°-alpha-beta=180°-"53,13°"-"38,79°"=color(red)("88,08°")`


Az ábra csak illusztráció: https://www.geogebra.org/calculator/svbqqrs7


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0