Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Egy háromszög területe 37 cm². Két oldala 10 cm és 145 mm. Mekkora a háromszög harmadik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=sin^-1 \ (2*T)/(a*b)=sin^-1 \ (2*37)/(10*"14,5")=color(red)("30,69°")`


`c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(10^2+"14,5"^2-2*10*"14,5"*cos"30,69°")=color(red)("7,8" \ cm)`


Az ábra csak illusztráció: https://www.geogebra.org/calculator/jhfdm5zn


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0