Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Egy domb tetején lévő kápolnához 250 m hosszú egyenes út vezet, az út emelkedési szöge 24°. Az út elejétől a kápolna 11°-os szög alatt látszik. Milyen magas a kápolna? Milyen magas a domb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`y=sin24°*250=101,68 \ m`


`b=cos24°*250=228,39 \ m`


`tg35°=(x+y)/(228,39)=>x+y=159,92 \ m`


`x+y-y=159,92-101,68=color(red)(58,24 \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0