Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Egy épületből 30 m távolságra az épület egyik ablakának felső széle 19°30', alsó része 16°40' emelkedési szög alatt látszik. Milyen magas az ablak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=19°30'=19+30*1/60="19,5°"`


`beta=16°40'=16+40*1/60approx"16,67°"`



`tg"19,5°"=(x+y)/30=>x+y="10,62" \ m`


`tg"16,67°"=y/30=>y=tg"16,67°"*30="8,98" \ m`


`x+y-y="10,62"-"8,98"=color(red)( "1,64" \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0