Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kristályvizes bárium-halogenid

Főoldal » Középiskola » Kémia
398
Sziasztok, tudnátok ebben a feladatban segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
0

Kiszámolod a 0,279 g bárium-szulfátot, hogy hány mol, ugyanennyi mol a kristályvizes bárium-halogenid is.

0,292 g bárium halogenid az `0.279/(137+32+4*16)` = 1,197 mmol

1 mol anyag tömege tehát `0.292/(1.197*10^(-3))` = 243,8 g

Megvan a moláris tömeg, ebből visszaszámolod x-et:

243,8 = 2x+137,3+2*18

x = 35,4 ; ez kb a klór atomtömege, tehát bárium-klorid volt a kiindulási anyag.
0