Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
4,8 cm az oldala
Mekkora a magassága? És területe?
Mekkora a beírt kor és körül írt körül sugara ?
Sürgős lenne előre is köszi!?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, sos, háromszög, pitagorasz, pitagorasz-tétel, Középiskola
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m=(sqrt3*a)/2=(sqrt3*"4,8")/2=color(red)("4,16" \ cm)`


`T=(a*m)/2=("4,8"*"4,16")/2=color(red)("9,98" \ cm^2)`


`r_"beírt"=(2*T)/(a+b+c)=(2*9,98)/(3*"4,8")=color(red)("1,39" \ cm)`


`r_"köréírt"=(a*b*c)/(4T)=("4,8"^3)/(4*"9,98")=color(red)("2,77" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0