Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keresd meg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A nevezők legkiesebb közös többszöröseit kell megkeressük mert ha azzal a számmal megszorozzuk az adott törteket minden esetben egész természetes számot kell kapjuk.

Bontsuk fel prímtényezők szorzatára a nevezőket:
`4=2^2`

`3=3^1`

`6=2^1*3^1`

Ezen prímtényezős szorzatok szorzatából meg is kapjuk.

`"LKKT": 2^2*3^1=color(red)(12)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0