Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - oldott anyag mennyisége

Főoldal » Középiskola » Kémia
329
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem az alábbi feladatban. Köszönöm!

Mennyi oldott anyagot tartalmaz 200 cm3 0,2 M-os kénsav oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1000 cm³-ben van 0,2 mol kénsav, akkor 200 cm³-ben (0,2/5)= 0,04 mol kénsav lesz jelen.

Így ez pontosan: m(kénsav)=0,04 mol×98,08 g/mol= 3,923 g kénsavat jelentene! :)
1