Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek HF

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Sziasztok! Valaki tudna segíteni ezen feladatok megoldásában? Előre is köszönöm!

1. Öt pozitív egész szám átlaga 5, mediánja 5, módusza 8. Mekkora a terjedelme?
2. Ha a 10, 4, 5, 8, 4, 4, x pozitív számokból álló minta átlagát, mediánját és móduszát növekedve rendezzük növekvő számtani sorozatot alkot. Mennyi az x értéke?
3. Egy ház 67 lakója közül 15 gyerek, a felnőttek 57,7%-a nő, a gyerekek 40%-a fiú. Mennyi a valószínűsége, hogy a lakók névsorából valakit véletlenszerűen kiválasztunk, akkor ő egy
a) gyerek;
b) felnőtt nő;
c) felnőtt vagy fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)Átlag(összes számot összeadod és elosztod annyival amennyi szám van) :5, medián (számsor középső eleme):5 módusz(leggyakoribban előforduló szám):8
Pl: 1,3,5,8,8
Átlag:1+3+5+8+8=25
25:5=5
Terjedelem(legnagyobb és legkisebb adat különbsége)tehat 8-1=7
Neharagudj a többibe nem tudok segíteni megakadtam a többi feladatba
0