Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Még tudná nekem valaki oldani ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Fizika
328
Melyik járműnek nagyobb a lendülete? Egy 900 kg össztömegű 36 km/h sebeségű autóé vagy egy 5t össztömegű 5 m/s sebességgel haladó teherautóé.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`5 \ t=5.000 \ kg`

`36 \ (km)/h=10 \ m/s`

Első jármű lendülete: `I=m*v=900 \ kg*10 \ m/s=9.000 \ (kg*m)/s`

Második jármű lendülete: `I=m*v=5.000 \ kg*5 \ m/s=25.000 \ (kg*m)/s`

Tehát a `color(red)("második")` jármű lendülete a nagyobb.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1