Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
Egy 0,3 kg tömegű 2m / s sebességgel guruló billiárdgolyó rugalmasan- neki ütközik, egy másik 0,25 kg tömegű billiárdgolyónak és megáll. Mekkora sebességgel halad tovább a másik golyó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1v_1+m_2v_2=m_1v'_1+m_2v'_2`

`"0,3" \ kg*2 \ m/s+"0,25" \ kg * 0 \ m/s="0,3" \ kg*0 \ m/s+"0,25" \ kg*v'_2`

`"0,6" \ (kg*m)/s="0,25" \ kg*v'_2`

`color(red)("2,4" \ m/s=v'_2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1