Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ötösöm lesz kémiából 600/A

Főoldal » Középiskola » Kémia
355
600/A Tekintsük az alábbi, egyensúlyra vezető folyamatot!
2SO2(g)+ O2(g) 2SO3(g)
3,00 dm^3-es tartályban tartott adott T hőmérsékleten a következő anyagmennyiségek vannak a gázelegyben:
n(SO2 kiindulási)=1,00 mol, n(O2 kiindulási)=0,25 mol, n(SO3 egyensúlyi)=0,05 mol.
Számítsuk ki a hiányzó adatokat, és határozzuk meg, hány %-os a kén-dioxid ill. az oxigén átalakulása?

Többször kiszámoltam, egyáltalán nem jött ki az eredmény...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, kén-dioxid, egyensúly, Ötösömleszkémiából
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia,

Csatoltam képet, a példatár megoldásából vágtam ki, esetleg kérdésed van így is, nyugodtan írj!
0