Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Szeretném kérni a segítséget e, f, feladat előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
szia szerintem 99 egész 99[/tort]x 139
1

Az e az 5 egész 3 szor 28
0

Remélem erre gondolt a szerző egyszerű megoldás alatt:

e)
`1 3 / 4 * 5 1 / 7 = (4 / 4 + 3 / 4) * (35 / 7 + 1 / 7) = color(green)cancel(color(black)7)^color(green)1 / color(blue)cancel(color(black)4)^color(blue)1 * color(blue)cancel(color(black)36)^color(blue)9 / color(green)cancel(color(black)7)^color(green)1 = color(red)9`

f)
`11 11 / 12 * 9 9 / 11 = (132 / 12 + 11 / 12) * (99 / 11 + 9 / 11) = color(green)cancel(color(black)143)^color(green)13 / color(blue)cancel(color(black)12)^color(blue)1 * color(blue)cancel(color(black)108)^color(blue)9 / color(green)cancel(color(black)11)^color(green)1 = 13 * 9 = color(red)117`

Ellenőrzés szerintem legegyszerűbben a böngésződ konzol ablakában lehetséges.
Módosítva: 2 éve
0